Konsultointi on hyvä vaihtoehto liiketoiminnan kehittämiseen

« takaisin kotisivulle (homepage)

Toiminnanohjausohjelmisto helpottaa tiedon kulkua yrityksessä

Julkaistu

Toiminnanohjausohjelmisto sopii kaiken kokoisille yrityksille ja sillä voi yhdistää yrityksen eri osastot samaan järjestelmään ja se mahdollistaa digitaalisen liiketoimintaprosessien ohjaamisen. Toiminnan ohjausjärjestelmiä on saatavilla monenlaisia ja ne sopivatkin myös lähes jokaiselle toimialalle, mutta oikean ohjelmiston valinnassa kannattaa miettiä tarkkaan, koska kyseessä on suuri investointi yritykselle. Järjestelmän käyttöönotto on myös tärkeä osa ohjelmiston menestyksekästä ja tehokasta käyttöä. Miten valitset juuri sopivan järjestelmän yrityksellesi?

Toiminnanohjausjärjestelmän valinta kannattaa tehdä huolella

Mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioida järjestelmää valitessa? Yrityksen toimiala vaikuttaa paljon ja se minkälaisia toimintoja järjestelmään halutaan ja montako henkilöä ohjelmistoa tulee käyttämään. Esimerkiksi teollisuuden yrityksellä on erilaisia tarpeita kuin esimerkiksi palvelutuotannon yrityksellä. Toiminnanohjausohjelmistoon voi yhdistää esimerkiksi asiakkuudenhallinnan, markkinoinnin, myynnin, varastonhallinnan, logistiikan, taloushallinnon, henkilöstöhallinnon ja paljon myös muita toimintoja. Tärkein ominaisuus ohjelmistolle on yrityksen toiminnan ja prosessien tehostaminen. Kaikki toiminnot yhdistävä tietojärjestelmä tekee organisaatiosta läpinäkyvää ja tiedon kulusta ajantasaisempaa, nopeaa ja vaivattomampaa. Jotta järjestelmä toimii halutulla tavalla, se vaatii tietojen täsmällistä päivittämistä ja ajan tasalla pitämistä. Eri toiminnot ovat yleensä erillisiä moduuleita, joita voi ottaa käyttöön tarpeen mukaan ja on myöskin tärkeää, että niitä voi lisätä järjestelmään vaiheittain. Tärkeä ominaisuus toiminnanohjausjärjestelmää valitessa on myös sen muunneltavuus tarpeen mukaan, esimerkiksi yrityksen kasvaessa tai esimerkiksi myös tuotannon tai palveluiden muuttuessa.

Toiminnanohjausohjelmisto tehostaa yrityksen toimintaa

Toiminnanohjausjärjestelmällä voidaan tehostaa yrityksen toimintaa. Sen avulla voi esimerkiksi karsia päällekkäisen työn tekemistä ja parantaa taloudellisuutta resurssien paremmalla hallinnalla ja käytöllä, tarkemmalla materiaaliohjauksella ja varastonhallinnalla. Myös reaaliaikainen tiedon siirto ja kommunikointi yrityksen sisällä, yhteistyökumppaneiden sekä asiakkaiden kanssa tehostaa toimintaa säästämällä aikaa ja vähentämällä hitaasta tiedonkulusta johtuvia virheitä. Oikean toiminnanohjausohjelmiston valintaan vaikuttavat monet asiat, joten hankintaa suunnitellessa kannattaa verrata erilaisten ohjelmistojen ominaisuuksia ja sitä, löytyykö siitä juuri ne ominaisuudet, joita yrityksesi tarvitsee. Kannattaa myös miettiä, mitkä prosessit yrityksessä tarvitsevat tehostamista ja minkälaisia hyötyodotuksia ohjelmistolta on. Olennaista ohjelmistoa valitessa on myös ohjelmiston valmistajan tarjoamat tukipalvelut ja se, että ohjelmiston kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa.

Laadikkaat toiminnanohjausohjelmistot tarjoaa Atop-Tieto Oy.


jaa